torstai 7. syyskuuta 2017

Diy - Kynttilälyhty

Kun äiti mulle kynttilälyhdystä jutusteli ja meinas ettiä sellasen... Mulle kun ei kuitenkaan mikään tahansa kelpaa, vaan pitää olla tietyn tyylinen, joita ei varmaan ihan jokaisesta vastaantulevasta kaupasta löydy, niin tehään sitten ite. Hirvee siitä tuli, mutta kelpaa mulle.

Tää oli tosi nopee, helppo ja näpsä tehä. Ainoo vaan, että meinas ton ketjun kanssa hermot ratketa, kun ei mulla ollu tarpeeks vahvoja sivuleikkureita. Ja toi Inka Gold -maalikin oli ihan perseestä ja kuivahtanu purkkiinsa. Vaihdoin sen lennosta Plus Colorin akryylimaaliin.


Tähän tarvii lyhdyn virkaa toimittavan lasikipon. Ei pilttipurkkia, kun ne voi räjähtää sen muotoilun takia. Tää mun on joku Lidlin salsapurkki pestynä ja etiketti liuotettuna. 
Liimaa, joka kuivuu läpinäkyväks. Erikeepperiä, Elmer's school glue tai vaikkapa tää Tigerin halppisliima.
Elintarvikeväriä.
Akryylimaalia yksityiskohtiin
Ketjua(2m), millä se kiinnitetään kattoon + tietty se kattokoukku.
Sivellin, joku minkä päällä miksata liimaa ja elintarvikeväriä ja jos ketju on tollasta niinkun mulla, niin sivuleikkurit ja jotkut pihdit. Mulla oli sekä pyöröpihdit, että papukaijapihdit. 


Noniih. Tässä on kaks kerrosta liimaa ja elintarvikeväriä. Saa laittaa aika ohuita kerroksia, ettei se lähe valuun. Mulla valu ja hermopäissäni valutin kuumaa vettä päälle, vähän sienellä hinkkasin ja sain purkin puhtaaks, että uutta yritystä. Liimaa heitin ihan vaan silmämääräsesti, ehkä 4 ruokalusikallista ja elintarvikeväriä muutamia tippoja.

Mulla oli ihan huippusuunnitelmat, että mitä tuhraan tällä akryylimaalilla tohon kylkeen, mutta kun otin siveltimen käteen, muistin etten osaakkaan tehä mitään ihmeellistä... :--D  

Oisin pärjänny vähemmällä ketjumäärällä, kun sain ton kaulan ympäri menevän tarpeeks tiukalle, mutta kun less is more on tuntematon käsite... Epätasasestikkin vielä, mutta jostain kierosta syystä tykkään, kun se on vähän tollanen mun tekemän näkönen.

Ihan melekosen tosi kiva, vaikka ite sanonki!

1 kommentti: